lørdag den 10. maj 2014

Regeringens vækstudspil - Startskuddet til det kommende valg?

Regeringens 89 forslag til hvordan Danmark kommer helt ud af krisen (vækst- og ikke beskæftigelseskrisen, that is) er blevet nogenlunde positivt modtaget af stort set alle, som Information beskriver. So far, so good.

Men er det overhovedet nødvendigt, nu hvor økonomien så småt ser ud til at kunne trække sig selv ud af krisen uden brug af yderligere statslige stimuli, som både Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Dansk Industri, De Økonomiske Råd (pdf) og Europa-Kommissionen vurderer?

Skridtet skal nok nærmere ses som et moderat skub til økonomien (hvilket vil være den rette dosering for ikke at risikere overophedning og stigende inflation, når økonomien for alvor kommer op i omdrejninger pga. den såkaldte 'ketchupeffekt'). Dermed kan regeringen - i så fald økonomien retter sig markant op inden valget - sige, at det var lige præcis regeringens initiativer, der fik Danmark helt ud af krisen.

Vækstpakken skal derfor måske nærmere ses som startskuddet til en langvarig valgkamp, hvor regeringen er gået i offensiven. Temaet for det kommende valg kan derfor meget vel være: skabelsen af arbejdspladser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar