torsdag den 24. april 2014

Mette Frederiksen kan redde Socialdemokraternes valg

Mette Frederiksen (S) vækker i et interview i Børsen opsigt ved at imødekomme danskernes kritik af regeringen. Kommentatorerne er hurtige til at vurdere det som 'en kniv i ryggen' på statsministeren (som Den Korte Avis dramatisk lægger op til). For ved at imødekomme kritikken vælger Mette Frederiksen nemlig at tage afstand fra den kurs, som hendes chef og finansminister Bjarne Corydon (S) har valgt.

Umiddelbart kan det være svært at være uenig. Med mindre, selvfølgelig, at hun kan overbevise Helle Thorning-Schmidt om, at det rent faktisk er den rette vej at gå og måske dermed opnå et markant bedre resultat ved det kommende valg, end det p.t. ser ud til, at Socialdemokraterne vil få. For hvis resultatet overstiger forventningerne - og politik er vel på den måde som med alt andet i livet - smitter det positivt af på dén, som står i spidsen. Og dermed kan Helle Thorning-Schmidt - hvis hun da ikke får en prestigefuld toppost i E.U. - sidde nogenlunde sikkert i formandsstolen en rum tid endnu. I mellemtiden kan Mette Frederiksen stabilisere sig som Socialdemokraternes naturlige kronprinsesse. For hun er jo faktisk kun 36 år, hvilket jo er en ung alder i politik. Og det vil være historisk, hvis det gamle arbejderparti får en så ung partiformand.

Dermed kan Mette Frederiksen - på trods af kommentatorernes selvsving - vise sig at have vist loyalitet over for sin chef og samtidig sikre sit parti et væsentlig bedre valg end ventet. Alt i mens hun stille og roligt kører sig i stilling til partiets toppost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar